Waterhoek kalender 2016

De Waterhoek heeft doorheen de jaren een groot gamma aan activiteiten uitgebouwd. Op deze pagina's vind je een overzicht van de activiteiten welke gedurende dit werkjaar gepland zijn. We willen je graag ontmoeten op een aantal hier van. Je bent alleszins van harte welkom!

Hieronder vind je de kalender voor de nog komende activiteiten. Bezoek ook onze "voorbije activiteiten" pagina waar je een overzicht krijgt van de activiteiten welke dit werkjaar reeds plaatsvonden.

 

 
1-3 juli 2016
38 ste Waterhoekfeesten
200 deelnemers aan de kwis

De 38 ste Waterhoekfeesten zullen ingaan als één van de natste ooit: veel regen op voorhand, regen op vrijdag, regen op zaterdag, regen op zondag. Daarnaast waren we ge’duivel’d met het EK in frankrijk waar de Rode duivels topfavoriet waren en hun kwartfinale konden verdienen op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag. De exacte datum ging pas een week op voorhand bekend worden. We moesten dus een zeer flexibel programma hebben.

Vrijdag 

Van bij de opbouw was het al duidelijk dat de weide heel nat was. Bij de aanvoer van materiaal (tent, koelwagen, elektrische groep, wc-wagen, afvaleilanden, podiumstukken, tafels en stoelen) werd de weide herschapen tot een modderpoel. Rock Werchter had er geen bal aan. Gelukkig konden onze logistieke bestuursleden Gunther en Stijn met metalen platen en tapijt voor een oplossing zorgen. Een kleine 100 vinkeniers trokken de feesten op gang. Eigenlijk niet eens zoveel minder als vorige jaren. Een goed teken: onze deelnemers aan de activiteiten laten zicht niet afschrikken door wat regen. Als bij wonder geen regen tijdens de uur durende wedstrijd. Naderhand een lekker gratis ontbijt, waarbij stichter Jacques Vandendriessche nog eens in de bloemetjes werd gezet. Ook oud-bestuurslid Dieter was traditiegetrouw weer van de partij om ons te helpen bij de organisatie.

De medioren en seniorennamiddag was ook een schot in de roos. Lange tijd dat we nog meer dan 50 buren op deze activiteit mochten verwelkomen. Het programma van Theater Jean Petter werd dan ook heel sterk gesmaakt. Peter – één van de acteurs – had zelfs nog te vrije gekomen bij Gaston en Paulette, waarschijnlijk voor hun dochter ; )

De Rode Duivels bleken uiteindelijk op vrijdag hun kwartfinale te spelen, in Rijsel dan nog wel – zo’n 30 km van de tent.. Buiten hadden we een groot LED-scherm voorzien voor alle wedstrijden, maar het was te koud en regenachtig om veel te gebruiken. Door de grote hype kregen we ook veel annulaties binnen: Van de 47 ingeschreven ploegen, hebben er uiteindelijk 30 meegekwist. De rest ging elders kijken, aanbod genoeg. Dus nog altijd een 120 kwissers die aan aangepaste kwis kregen voorgeschoteld: een uurtje vroeger starten en een ingekorte versie, zodat we tijdig om 21u binnen naar de voetbal konden kijken. Er kwamen ook nog een 50 kijklustigen bij, zodat we met 150 – 200 man de afgang van België live konden meemaken.

Gelukkig vonden we troost bij elkaar en de drank. De nieuwe streekbiertjes vielen in de smaak (Karmeliet, Omer en Le Fort: volledig uitverkocht) t.o.v. bijvoorbeeld de traditionele duvel, waar er slechts 1,5 bak werd van verkocht. Een nieuwigheid was de Gin-Tonic: echte Filliers Gin met Fever tree tonic, limoen en ijs voor slechts € 5. Geen wonder dat tegen het einde van de feesten alle 30 flessen de deur uitwaren. De tent sloot om 02u30

Zaterdag 

We openden terug met een klassieker: de mountainbiketocht, met een 146 deelnemers. Een stuk minder dan vorig jaar door het slechte weer: om de zoveel tijd een korte maar heel hevige bui , de moessonregens hadden er niets aan. Toch waren er deelnemers die doorheen de volledige tocht geen enkele bui over zich kregen, dankzij de ruime starturen en een goede blik op buienradar.

In de tent speelde de bloemschikworkshop onder leiding van Fred zich af met 16 vrouwen en 1 man. Even dachten we dat Fred er een dagprogramma ging van maken, maar om 12u30 waren ze dan toch klaar: doordat er in het te maken bloemstuk ook heel wat knutselwerk bij kwam, hadden de deelnemers iets meer werk, maar het resultaat was zeer mooi.

Op de kindernamiddag hadden we niemand minder dan Steef Coorevits te gast, gekend van De kleinste Steeple. Niet voor de eerste keer bleken de Waregem koersefeesten ons programma na te doen ; ) Ook de Vlaamse zanger: Stijn en Raf Coppens staan op vrijdag in Xpo Waregem geprogrammeerd. Dankzij de kindertapuittram – ditmaal met chauffeur Dieter Vandenborre- raakten de 35 kinderen ter plaatse in tentjes in de tuin van Guy en Myriam – omdat Steef het iets cozy’er wou maken dan in de grote tent. Wie er bij was vond het subliem, één van de vele verdoken pareltjes die de waterhoekfeesten zo speciaal maken. 

Intussen was ook het minivoetbaltoernooi gestart op het intussen bijna aarden voetbalterrein. Om het niet teveel te laten stuiven, dachten we er aan om het nu en dan te besproeien. Twee teams van de eigen waterhoek dit jaar: jong-Waterhoek en –normaal-Waterhoek. Dubbele kans om terug sinds 1997 nog eens ons eigen toernooi te winnen.

Een bijkomende catering-nieuwigheid waren de worsten en hamburgers op BBQ-gebakken door de vaders van Bart en Gunther

De bonte avond leed onder de specifieke programmatie omwille van de voetbal. Ruim € 2000 investeren in een grote naam, met het risico dat niemand zou afkomen als het voetbal was, durfden we niet doen. Een combinatie van flexibele humor (1u bij voetbal, anders 1, 5u ) en Schlager, lokten 150 mensen naar de tent, zowat de helft van andere jaren. Het gebrek aan grote namen zal hier wel voor wat tussen gezeten hebben. Raf Coppens was zijn eigenste zelf: door sommigen gesmaakt, voor anderen te cru. Maar de (onbekende) schlagerzangers maakten veel goed. Bij de Vlaamse Zanger: Stijn en Kurt Crabbé stond na 5 minuten al bijna 95% van de aanwezigen de polonaise te dansen, dankzij Erik en de Chiro die alles in gang trokken. De aanzet van de set van DJ Tim sloot daar perfect op aan.  De tent werd gesloten om 04u30.

Zondag 

Het was vroeg morgen voor de misviering met EH Marnix Donze om 10u30 rond kwaliteit, kwantiteit en prioriteit. Omdat het precies nog niet nat genoeg was, begon het plots als een zondvloed te regenen. Echt apocalyptische taferelen: het water kwam vanuit de grond naar boven.

Alle tafels en stoelen stonden buiten, maar met man en macht was na de misviering in een 20 minuutjes de tent heringericht met tafels en stoelen voor 300 man om de begane grond, 40 op het podium en 50 buiten onder tentjes. Dikke proficiat trouwens aan onze 430 eters: ondanks het absoluut slechte weer, de vele modder, natte stoelen, het dicht bij elkaar moeten zitten, was er werkelijk niemand die klaagde. De mensen willen er toch gewoon graag bij zijn…

Tijdens de BBQ al begon het al op te klaren en in de namiddag hadden we dan toch nog het onvervalste terrasgevoel met de zon in de nek kijken naar de finale en de halve finales van het minivoetbaltoernooi. Half-Time en Molenpark bleken eens te meer te sterk en de Waterhoekploegen eindigden op plaats 3 en 4.

Door het slechte weer kon de bumperbalwedstrijd en de paramotor-vluchten niet doorgaan. Veiligheid voor alles. De namiddag vloeide naadloos over naar de vooravond met café Waterhoek, met nagelen, darts, kaarting, en twee echte kickertafels. Het werd toch nog een mooie zomeravond. De uitslag van de TOMBOLA vind je hier

 
 
3-5 juli 2015
37 ste Waterhoekfeesten
200 deelnemers aan de kwis

Wij zijn de Waterhoek, we houden van een feestje. Ook na deze editie is iedereen hiervan overtuigd. De Waterhoekfeesten 2015 mogen in de TOP 3 van onze favoriete feesten staan.

Vrijdag

Alle goede dingen beginnen met een vinkenzetting; We startten met uitstekend weer. 109 vinkeniers (12 minder als vorig jaar) trokken de feesten op gang en genoten naderhand van een gratis ontbijt. Er heerste een unieke sfeer in de Tapuitstraat: een serene stilte, enkel verbroken door de vele suskewiets. Stilte voor de (figuurlijke) storm.

In de namiddag was het na enkele jaren bedrijfsbezoeken terug tijd voor een optreden. Bert Ostyn, aka Tralalie, bracht er een muzikale show voor jong en oud. Meezingers op orgel, akkordeon en viool. Een echte muziekant met tussendoor vele grapjes. Hoe noem je een monnik die op een ei zit? Een broeder! Door het warme weer waren we naar buiten uitgeweken. Onder drie parytentjes konden de 40 aanwezigen zo toch nog een briesje wind opvangen.

's Avonds was er onze eerste Waterhoek-kwis. Direct een voltreffer! De inschrijvingen moesten worden afgesloten met 50 tafels. 200 man dus in da house die tussen 8u30 en 12u30 een heel diverse kwis kregen voorgeschoteld. Voor sommigen iets te moeilijk, maar daar wordt volgend jaar aan gewerkt. Het filmpje van onze Spaanse voorzitter ad interim zorgde voor de nodige hilariteit. En de dorstige kelen werden tijdig gesmeerd met de nodige streekbiertjes.  Ook buiten was er veel volk met het minivoetbaltoernooi, waardoor er ook daar dik 120 man (en lief) present waren.

Een gezellige drukte dus op vrijdag in en om de tent. De vrijdag was een top-dag. De tent werd afgesloten rond 03 uur 45.

Zaterdag

De mountainbiketocht op zaterdagmorgen dreigde gebukt te gaan onder het warme - lees hete - weer. Vandaar dat vele mountainbikers vroeg wilden vertrekken, vroeger alvast dan het aangekondigde startuur van 8u. In toaal mochten we 269 mountainbikers verwelkomen, 119 meer als het jaar ervoor.

Ook het minivoetbal zette zich verder. Vanuit de pers werd er gevraagd of we speciale maatregelen hadden getroffen tegen de hittegolf (ha, ha). Onze voorzitter dacht eerst om het gazon eens te besproeien (iets met verdamping en koude lucht). Maar onze rassporters trokken van de warmte zich niet veel van aan. Er was toch genoeg bier om de dorst te lessen.

De kinderen werden aangevoerd met de Kindertapuittram van Marcel Destoop voor de kinderanimatie van 14u30. De stoet trok richting 'kleine Waterstraat', waar we een heuse speelstraat hadden geïnstalleerd. Go-karts, petanque, bos- en waterspelletjes.... Met een stempelkaart kon je alle spelletjes verzamelen.  Op de foto's zie je dat de kinderen het enorm naar hun zin hadden. Ook de organiserende Waterhoek-vrouwen vonden het een sublieme editie.

Onze achtste comedy-night lokte 250 aanwezigen, waarvan een 120-tal met tafelpakket. Een anderhalfuur spektakel met Jan-Bart Demeulenaere, de absurde humor van Ygor uit Poperinge en de gezellige Steven Goegebeur. Een gevarieerd programma met voor elk wat wils. De ene was fan van Ygor, de andere vond Steven beter. Maar iedereen had een geweldige avond

Aansluitend verzorgde Top-DJ Tim Vanhoutte het dansfeest.

Zondag

De deur op een kier. Dit was de rode draad op onze traditionele eucharistieviering op zondagmorgen in de tent, opgemaakt door Jo en Hade, gebracht door Marnick Donze. Ruim 80 aanwezigen genoten van deze mooie dienst.

De oude helden van Azdamme waren direct na het eten geprogrammeerd. Er was een Waterhoek-zingt formule uitgewerkt: een podium, hoedjes, boa's en brillen én een gazettje met alle liedjesteksten zodat iedereen kon meebrullen: Leuk en zeker voor herhaling vatbaar.

De zondagavond kabbelde rustig verder onder het motto Waterhoek-café: met de mogelijkheid tot kaarting, pietjesbak en nagelen. Een rustige afsluiter na een heel druk weekend.

Een klein rekensommetje leert ons dat we doorheen het weekend een kleine 2.000 man mochten verwelkomen, gelukkig vaak ook 'dubbelaars'. 110 vinkeniers, 120 minivoetballers en supporters (x2), 200 kwissers, 40 senioren, 40 kinderen, 80 misvierders, 490 BBQers, 250 comedy-liefhebbers, 75 op de dansavond, 100 Waterhoek zingt-adepten en 75 Waterhoek-café bezoekers. Bedankt allemaal om massaal op onze activiteiten af te komen. Jullie 'zagen' er weer fantastisch uit!

Een fotoverslag vind je op onze fotopagina.

De uitslag van de tombola vind je hier terug. Misschien heb je wel een megaleuke fiets gewonnen? Of andere moderne zaken die je het leven aangenamer maken? Tot volgend jaar.

 
 
 
 
4-6 juli 2014
36 ste Waterhoekfeesten
Sinterklaas

Regen en WK Brazilië waren de uitdagingen voor deze feesten.Hoe heeft de Waterhoek dit doorstaan? Lees er alles over in deze korte sfeerreportage.

Vrijdag

We startten met uitstekend weer. 121 vinkeniers (12 meer als vorig jaar) trokken de feesten op gang en genoten naderhand van een gratis ontbijt.

In de namiddag gingen we op bedrijfsbezoek. Met zo'n 35 personen trokken we eerst naar buurman/steenkapper Platteau, gespecialiseerd in natuursteen. We kregen eerst een filmpje te zien met beelden uit de steengroeve. Daarna gingen we naar het magazijn en de verschillende zaagmachines. Als afsluiting dronken we een jeneverke en kregen we direct een primeur: een naamsverandering en het nieuwe logo kaderen in de continue verbetering en professionalisering van het bedrijf. Wist je dat ze voor 40% rechtstreeks aan particulieren verkopen en dat natuursteen niet eens zo duur hoeft te zijn? Daarna trokken we naar Goed Te Mullem, bij fruitkwekers Lambrecht - Baart in SEV. We maakten een mooie wandeling doorheen de 10 ha. boomgaarden en werden ingewijd in diverse technieken rond het beheer van fruitbomen. Zo zorgen de feromonenverwarrers ervoor dat de mannetjes (van de fruitmot) de vrouwtjes niet meer vinden. Meteen een uitstekend idee om er ook in de tent enkele exemplaren op te hangen, want misschien werkt dit ook op mensen? Afsluiten deden we traditioneel met koffie, taart en nen dreupel (of twee).

's Avonds kregen we het eerste zomeravondgevoel: veel volk op het plein waar de minivoetbal was gestart, veel volk in de tent waar werd gekaart voor freezekes van Biebau: : zeer lekker; en de bloemschikworkshop met een 25-tal deelnemers. Nieuw was onze Brazilian corner waar naar de kwartfinale van het wereldkampioenschap kon worden gekeken met de wedstrijden Frankrijk - Duitsland en Brazilië - Columbia. Later op het week-end gingen we ook nog wel het herfstgevoel krijgen. Het weer was van het type Four Seasons in One Day en hadden we nog nooit meegemaakt tijdens de feesten.

Een gezellige drukte dus op vrijdag in en om de tent. De tent werd afgesloten rond 2 uur 45.

Zaterdag

Op zaterdagmorgen gingen de hemelsluizen voor een eerste keer open. We dachten dat dit echte sportmensen niet zouden deren, maar de mountainbikers waren blijkbaar bang om nat te worden. Er daagden er 150 op, 221 minder dan vorig jaar.

In het minivoetbaltoernooi waren er 12 ploegen die op vrijdag en zaterdag speelden. De voetballers zelf vonden het beter zo, omdat ze meer na elkaar konden spelen en zich geen drie dagen na elkaar moesten vrijmaken.

Op de bolling waagden er zich 17 kandidaten voor den bakwagen. Dit jaar werd hij gewonnen door onze voorzitter, de eerste keer na vele jaren oefenen. Een handleiding voor het gebruik van dit toestel zal nog moeten worden voorzien.

De kinderen werden aangevoerd met de Kindertapuittram van Marcel Destoop om de kinderanimatie om 14u30 te laten beginnen. De Waterhoekvrouwen hadden diverse standjes uitgebouwd onder het motto '1 tegen allen'. De kinderen werden opgesplitst in groepjes en moesten diverse opdrachten uitvoeren. Ook de aanwezige volwassenen werden ingeschakeld en gebruikt om cartoons van te tekenen, geschminkt te worden, dansen op kabouter plop, enz. De kinderen wonnen uiteraard en als tegenprestatie moesten de vrouwen een parade op het voetbalverld houden en een leuk dansje demonstreren.

Even werd er aan gedacht om Buienradar op het grote scherm aan te sluiten, want de Belgen moesten die avond spelen en het weer was al de ganse dag wisselvallig. Om 18u was het dan zover. 250 supporters bevolkten onze Brazilian Corner. Na een kleine stroomuitval aan het begin van de werdstrijd (een déjà-vu uit 2012) kon er volop worden gekeken naar België - Argentinië en Caiperinha's gedronken. Het bleef wonderbaarlijk droog tot na de wedstrijd. Uit sympathie voor ons verlies begon het toen wel te regenen, maar we konden snel naar binnen waar Joost van Hyfte ons kon troosten. Ja, ja de Waterhoek voorziet in psychologische ondersteuning door na de verloren wedstrijd comedy te programmeren.

De show KOK van Joost, lokte 250 aanwezigen en zorgde voor een anderhalfuur spektakel rond de kookhype. Oops zonder pauze, waardoor we de broodjes op tafel waren vergeten. Ze werden dan maar na het optreden opgepeuzeld.

Aansluitend verzorgde Top-DJ Tim Vanhoutte het dansfeest. De Chiro was massaal aanwezig en feestte tot 5u 's morgens.

Zondag

Op zondagmorgen mis in de tent, opgemaakt door Jo en Hade, gebracht door Marnick Donze en muzikaal bijgestaan door Jo en kozijn. Bijna 100 aanwezigen genoten van deze mooie dienst.

Tijd voor de BBQ: met 503 waren we. De tafelschikking in de tent werd aan het weer aangepast en buiten was er nog een tent opgetrokken. Het bleef droog tot 14u30. Iedereen vond plaats en genoot van de verzorgde BBQ van Baertje. Als dessert was er dit jaar een ijsje voorzien, aan een echte crêmkarre.

Door de vele regen, moesten de volkspelen noodgedwongen naar binnnen verhuizen en in een afgeslankte versie doorgaan in een hoek van de tent

Om 18u kwam de covergroep Aces High in actie. Tijd om nog eens te dansen en het week-end zo af te sluiten. Nog even genieten van de ondergaande zon en om 2u45 werd de tent gesloten.

Een fotoverslag vind je op onze fotopagina.

 
5-7 juli 2013
35 ste Waterhoekfeesten
Sinterklaas

Vijfendertig jaar feesten. Zou er sleet op de formule zitten? (ha, ha) Even terugblikken.

Na de voorbereiding: borden zetten, stront scheppen (mens dat gras was lang), maaien (bedankt Danny Destoop voor het maaien, klepelen, verzamelen en afvoeren), voetbalveld schilderen met latex-verf, tent zetten, water en elektriciteit aanbrengen, wc-wagen, afvaleilanden, elektrische groep aansleuren,... even paniek toen we plots nog geen koelwagen (meer) hadden. Maar dit werd vlug opgelost. Eerste brandje geblust.

Vrijdag

Het beloofde goede weer liet nog efkes op zich wachten. 109 vinkeniers trokken de feesten op gang en genoten naderhand van een gratis ontbijt. Nu dit immaterieel erfgoed geworden is, doen we blijkbaar aan cultuur.

In de namiddag gingen we op bedrijfsbezoek. Eerst trokken we naar Devanta: een vlasfabriek op de wijk. Met zo'n 45 personen was de belangstelling groot. We zagen het rollend materieel en de lange, lange machine om de garens uit het vlas te halen. Er waren veel vragen en de eigenaars toonden fier hun realisaties. Vlas is een edel product en we zagen hoe met de grondstof met zorg wordt omgesprongen. Afsluiten deden we met een ijsje. Dan trokken we te voet naar de Kronkelstraat waar de familie Bruyneel wel een heel speciale hobby heeft: miniatuurhuisjes maken van A tot Z. D.w.z. ook de steentjes en de pannen zelf maken. Ook de vroegere Tapuit was nagemaakt. Per huis kruipt er zo'n 400- 600 uur in. Na een jenever trokken we terug naar de tent, waar Dirk Oplinus nog een interactieve voordracht verzorgde rond de groententuin. Het was opgezet als een kwis: fruitsappen proeven en de vruchten raden: voelboxen om groenten te raden, ... Boer Marlier was een eerste keer verschalkt omdat er ook jonge vruchten in lagen die toch iets anders aanvoelen dan volwassen exemplaren. Er was ook speciaal familie overgekomen van Australië!

's Avonds kregen we het eerste zomeravondgevoel: veel volk op het plein waar de minivoetbal was gestart, veel volk in de tent waar werd gekaart voor freezekes van Biebau: kleinere aardbeien in een groter bakje: zeer lekker; en de bloemschikworkshop met een 35-tal deelnemers. Een gezellige drukte dus in en om de tent. Die eerste dag trokken we 7 vaten leeg. De tent werd afgesloten rond 3 uur.

Zaterdag

Doordat er efkes niet meer in de Spitaalbossen mag worden gereden, moest de toer worden aangepast. Er meldden zich 371 mountainbikers aan: een goede 50 meer dan vorig jaar. Iedereen was terug zeer enthousiast over de toer met meer dan 50% offroad, de organisatie en de afspuitstand.

Doordat we het veld op zondag nodig hadden voor ons eigen stratenspel (zie verder) werd het minivoetbaltoernooi aangepast: 12 ploegen i.p.v. 16 ploegen die enkel op vrijdag en zaterdag speelden. De voetballers zelf vonden het beter zo, omdat ze meer na elkaar konden spelen en zich geen drie dagen na elkaar moesten vrijmaken. Velen bleven dan ook de ganse dag hangen en er moesten extra hotdogs aangesleept worden om de hongerige magen te spijzen.

...en hadden we al gzegd dat het mooi en dorstig weer was? Ook de bolling had dus meer chance dan vorig jaar, want toen werden we echt uitgeregend.

De kinderen werden aangevoerd met de Kindertapuittram van Marcel Destoop om de kinderanimatie om 14u30 te laten beginnen. Een professionele Ignace Crombé en Trishia hadden een immens decor meegebracht en ook hun kindje was er bij die het showbizzleven blijkbaar met de paplepel meekrijgt. De 50 aanwezge kinderen genoten met volle teugen en kregen achteraf nog een volle zak met leuke attenties mee.

Panic in da house! Vrijdag had Xander De Rycke gebeld dat zijn stem weg was en hij niet kon optreden en zaterdagnamiddag belde ook Seppe Toremans af. Whoops: weg affiche. Vlug een vervanging zoeken. Die vonden we in niet minder dan Steven Mahieu. Hij was 2 jaar geleden al langs geweest, maar had een nieuwe show. Verrassing van de avond was echter Thomas Smith die improviseerde van begin tot einde. Hij sprak enkele mensen aan uit het publiek en freewheelde daar de ganse avond over. onze Price Advisor zal het geweten hebben evanals onze student journalistiek die niet van actualiteit houdt ; ) ... Een volle tent met 340 aanwezigen. De booker heeft ons beloofd dat we de twee zieken volgend jaar aan een scherpe prijs kunnen vastleggen... te bespreken...

Aansluiten 35 minuten Happy hour en de Waterthoek Top 35 met onze eigen Top-DJ Tim Vanhoutte. De Chiro was massaal aanwezig en feestte tot 5u 's morgens.

Zondag

Op zondagmorgen mis in de tent, behalve voor de fotograaf die op brandweeroefening moest (of all days) Het Nokerse koor Pakosun werd aangevuurd door de Kruishoutemse burgemeester Joop Verzele en bracht veel sfeer. Iedereen kreeg letterlijk een pluim.

Tijd voor de BBQ: het volk stroomde toe op de weide. De parasols waren vlug bezet, maar met de tent volledig open hadden we een superdeluxe afdak. Overal was het gezellig zitten. 497 eters vonden (nipt) overal plaats en genoten van de BBQ van Baert en de chocomoekses door de vrouwen voorbereid. Uit de eetkaarten werd een meter vrouwenbier, een meter mannenbier, een meter frisdranken en 2 Vivaboxen geloot.

Intussen was er ook een demo met roof-(grijp)vogels gestart met een deskundige uitleg. Terug een gezellige ambiance: een babbelke slaan, eens kijken naar de roofvogels, een pintje drinken, voetjes in het gras en het zonnetje in de nek...meer moet dat niet zijn.

Tijd dan voor The 35 Games. We hadden 4 kapiteins aangeduid die zelf een ploeg moesten samenstellen, een maskotte en unifrom maken, ... Er deden veel nieuwe en jonge buren mee: ideaal om nieuwe mensen te leren kennen tijdens het waterspel, kaartspel, bouwspel, ... en gesmeten dat ze zich gedaan hebben. De eerste prijs was een doos met 35 prijzen.

Als geschenk voor de 35 ste editie van de Waterhoekfeesten hadden we voor iedereen een geschenk: een vernieuwd smoelenboek: volledig in kleur en met metalen ringels zodat ze niet meer uit elkaar kunnen vallen. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan burgemeester Kurt en enkele aanwezige schepenen. De bewoners die er niet konden om komen mogen een exemplaar in de komende weken in hun bus verwachten.

Om 18u kwam de covergroep De Pilsjaars uit de Lockedize in actie. Tijd om nog eens te dansen op de tonen van 7 nation army. Zalig om het week-end zo af te sluiten. Nog even genieten van de ondergaande zon en om 2u werd de tent gesloten.

Een fotoverslag vind je op onze fotopagina. Als je ziet hoeveel lachende mensen vol overgave mee deden aan de activiteiten - elk in zijn genre: van bloemschikken tot waterspelen - van voetbal tot mountainbike - van Steven Mahieu tot Ignace Crombé - van de bolling tot de vinken, - van de kaarting tot de bezoeken bij verrassende buren en vooral genieten van het weer, de BBQ en een pintje... in het unieke kader van de weide, dan kunnen we zeggen dat het een supergeslaagde editie was en dat er na 35 jaar bijlange nog geen sleet zit op feesten bij ons in De Waterhoek!

 
14 april 2013
Lente-aperitief
Feesttent

De eerste keer 20° C van het jaar én lap: we organiseren ons Lente-aperitief Mooi weer en schoon volk.

Het was verzamelen geblazen in de showroom van de Volvo, waar het nog leuker zitten was achter glas dan buiten waar er toch nog een windeke was. Naar goede gewoonte: bubbels, witte wijn en een tapinstallatie...en een batterij zeer verzorgde hapjes: kippeboutjes, taartjes, amuses...Maar om 17u was echt alles op. Een mooi fotooverzicht vindt u hier

 
30 november 2012
Sinterklaasfeest
Sinterklaas

Op 30 november waren we te gast bij Danny Destoop. Naar goede gewoonte kwam de Heilige Man ons een bezoekje brengen. De kinderen gaven er hun kleurtekening af en kregen in ruil een grote zak snoep. Maar eerst moesten we om 18u30 de sont nog gaan zoeken met onze zaklamp.

Om 20u30 was er aansluitend het bedankingsfeest voor de helpers. Voor iedere man was er een grote fles Brugse zot. Het cadeautje voor de vrouwen weet ik niet meer ; )

Een fotoverslaggeving vind je op onze fotopagina

 
29 juni 2012
34 ste Waterhoekfeesten
Sinterklaas

Bedankt allemaal voor de mooie Waterhoekfeesten. Jullie zagen er weer mooi uit!

De weersgoden waren ons sinds lang eens niet zo gunstig gezind, maar dit deed geen afbreuk aan een top-weekend.

Vrijdag

Alle goede dingen beginnen met een vinkenzetting. Zo'n 131 vogels twittertweetten de Waterhoekfeesten op gang. Een feesteditie deze keer: voor de 40ste maal. Initiatiefnemers Germain Valcke en Jacques vandendriessche werden dan ook in de bloemetjes gezet. Er waren ook 5 boeketten op regelnummer te winnen. De vinkeniers bleven lang nababbelen.

In de namiddag weren er de kwekerijbezoeken. Ruim 45 deelnemers brachten een bezoek aan de freezekes van Paul Biebau, de perkplanten van Follens-Vansteenkiste (1,6 ha onder glas!) en leerden over het boomenten bij Herman en Greta. Allen vertelden ze met veel passie over hun werkzaamheden en de interesse van de deelnemers was zeer groot. Bij de koffietafel naderhand vervoegden nog een tiental personen de groep.

's Avonds was er bloemschikken en kaarting, met opvallend veel kaartes dit jaar, zodat de tent goed gevuld was. Intussen was ook de minivoetbalcompetitie van start gegaan. De tent sloot om 03u30.

Zaterdag

De mountainbiketocht lokte zo'n 310 mensen die het er dit keer zonder grote ongelukken vanaf brachten. Een goede boterham met oofflakke was de beloning. In de namiddag hadden we wel wat regen, maar de sportieve minivoetballers lieten het niet aan hun hart komen. De bolling viel wel letterlijk in het water;

Bij de kindernamiddag hadden de vrouwen er veel werk in gestoken en dit werd dan ook met volle teugen gesmaakt door de aanwezige idolen. Voor herhaling vatbaar.

Tijd dan voor de Comedy. Door het regenweer, was de backstageruimte (what's in a name?) omgetoverd tot een modderige brij en was de vergelijking met Werchter niet ver weg. Met 350 aanwezigen vreesden we een beetje voor chaos, maar dat kwam pas later op de avond. Guga was technisch gezien een voortreffelijke imitator en David Galle - toffe peer - speelde de pannen van het dak en had de ganse zaal mee. Dik in orde.

Het aansluitende Happy Hour overrompelde ons een beetje. Wat doe je als iemand 25 pinten besteld die er dan plots 50 worden? De DJ, onze eigen Tim Vanhoutte uit de Waterstraat, had een sublieme playlist in elkaar gebokst, waardoor er lang en veel volk op de dansvloer bleef staan. De tent sloot om 05u.

Zondag

De eucharistieviering dit jaar stond in het teken van 'de koers van oes leven' met Marnick Donze. Net toen de BBQ ging beginnen was er een korte maar hevige stortbui...en er waren 515 kaarten verkocht. Iedereen stormde naar binnen, maar wat al vele jaren werd gevreesd 'ze kunnen nooit niet allemaal in de tent', loste zich wonderbaarlijk vanzelf op: sommigen bleven lang aperitieven, anderen gingen in de kleedkamers van de mini-voetballers zitten, iedereen schoof wat dichter anderen namen op het podium plaats... en na een halfuurtje kon er vooralsnog buiten worden gegeten. De rest van de namiddag was de zon terug van de partij en werd de weide van boer Marlier het gezelligste terras van Waregem. De demonstratie van de Apollo-flyers, de minivoetbal,...zorgde voor veel sfeer. Het deklatschieten werd gewonnen door de 10-jarige Andreas Vanhoucke en hij won een vat bier van 5L!!! Volgend jaar gaan we onze prijs moeten aanpassen in playmobiel of lego. Molenpark won voor de derde maal op rij de het toernooi.

De Kemels brachtten uitstekende nederlandstalige rock en popsongs en dat werd wel gesmaakt. Een defecte digicorder (de donderdag nog uitvoerig getest tot 03u 's nachts) zorgde er voor dat we het eerste doelpunt misten in de finale Spanje-Italië op groot scherm. Na een klein halfuurtje was het euvel hersteld en kregen we zowaar nog 3 doelpunten te zien. 4-0 voor Spanje, goed voor wie de Spaanse vlag op zijn wang geschminkt had gekregen, brute pech voor wie met de Italiaanse vlag rondliep. Tent sloot om 3u30.

Een uitgebreid fotoverslag vind je op onze fotopagina.

 

 
25 maart 2012
Lente-aperitief
Feesttent

Om het nieuwe jaar kracht bij te zetten, nodigden we alle buren, sponsors en sympathisanten graag uit op het Lente - aperitief waar we trakteerden op een glaasje “bubbels”, een lekker en verzorgd hapje en de nodige ambiance waar de Waterhoek een patent op heeft.

Deze lente-aperitief ging door op zondag 25 maart om 11u in de toonzaal van de Volvo-garage, in de Waterstraat.

 
25 november 2011
Sinterklaasfeest
Sinterklaas

Naar goede gewoonte kwam de Sint langs op de Waterhoek. Ook deze keer was het bij Günter en Vicky.

Geen sneeuw deze maal en terug een grote opkomst. Voor volgend jaar zal de sint wat meer snoepzakjes moeten meebrengen.

Agnes vertelde eerst wat sinterklaasverhalen om de kinderen in de sfeer te brengen. Plots was de Heilige man daar...een drukte van jewelste om toch maar bij de sint te komen. Naderhand werd onder toezicht van Fred nog wat kunstwerkjes in klei gemaakt.

Een fotoverslaggeving vind je op onze fotopagina

 
1, 2 en 3 juli 2011
33ste Waterhoekfeesten
Paul Michiels

Bij de kaartenverkoop kreeg iedereen een energiedoos, zodat er extra geld kon bespaard worden om op te doen op de feesten. En we hebben het geweten!

De weergoeden waren de Waterhoek weer goed gezind en onder een mooi lentezonnetje werd er dan ook weer drie dagen goed gefeest.

vrijdag 1 juli

De vrijdag begon klassiek met de vinkenzetting. Er waren 150 vinkeniers die naderhand allemaal een gratis ontbijt kregen aangeboden. Dit is een aantal waar andere vinkenzettingen enkel kunnen van dromen. Het record op de Waterhoek ligt echter op 380 inschrijvingen in lang vervlogen tijden.

Op de koffienamiddag konden een 60-tal senioren lachen met de moppen van Jacques Coorevits en liedjes van charmezanger Steffen Ron van het Gaverke, met zijn show Héél even. We onthouden dat je voor de verjaardag van je vrouw een verlengdraad moet kopen (zodat ze bij de buren kan gaan zagen).

De vrijdag werd afgesloten met een bloemenworkshop (35 deelneemsters) en een kaartersavond voor een bakske freezen. De tent sloot om 01u30

zaterdag 2 juli

Vroeg uit de veren voor de mountainbiketocht, waar 320 deelnemers voor opdaagden. Een nieuw parcours ook waarbij voor de eerste keer het 'bosselke' uit de kleine Waterstraat werd aangedaan. Na afloop kon een skelle ooflakke worden gedegusteerd. Daarbij werd gretig van het nieuwe biertje : De Brugse Zot' geproefd. Het bier sloeg ook op de rest van het feest goed aan.

Intussen was de mini-voetbal ook op volle kruissnelheid, zodat er steeds goed volk was in en rond de tent (mountainbikers, minivoetballers en sympatisanten)

De kindernamiddag was in handen van Kip van Troje met het programma Cir'Kids, nadat de kineren waren opgehaald met de kindertapuittram van Marcel - Merci Marcel- riepen ze toen ze op de weide werden afgezet.

's Avonds was er de derde Comedy Night. met 3 stand-uppers. Bert Gabriëls had het over dingen die je beter niet zegt (wc-verhalen) en - we blijven vrouwonvriendelijk- het antwoord als er iets anders op tv is: ja, stof! Onze internationale relatiedeskundige Arnout Van den Bossche moest de brokken tussen de mannen en de vrouwen dan weer lijmen en onze derde act Steven Mahieu had zijn pilletje niet genomen en legde in een dolle vaart de zaal plat, wat met 350 aanwezigen geen evidente taak was. De tent sloot om 03u30

zondag 3 juli

De misviering werd opgeluisterd door het koor PakoSun, die dat voortreffelijk deed. Emotioneel werd het toen EH Donze, ondanks zijn fysiek handicap, alles in het werk stelde om de dienst in goede banen te leiden.

Tijd dan voor de BBQ, onder ideale omstandigeheden: met 485 man aan tafel in en buiten de tent.Cava als aperitiefje, 3 stukken vlees, lekkere sjoklamoes...meer moest dat niet zijn

De prijzen werden gedurende de ganse feesten heel democratisch gehouden: waar kan je nog een pintje drinken voor € 1,3. Veeeeelen maakten er dan ook gebruik van.

De covergroep: The Burning Barrels, die iets ruigere nummers bracht, had een heuse fanclub mee, die ook zak dat de prijzen laag waren, waardoor de bar op volle toeren bleef draaien.

Tijdens de afbraak maandag was er voor één keer ook geen regen, waardoor alle bestuursleden fris als een hoentje terug naar het werk konden.

Allen bedankt - en zeker de vele helpers- voor de leuke waterhoekfeesten en nog een toffe vakantie toegewenst. Op de fotopagina vind je een mooie fotoreportage terug.

7 en 14 mei 2011
Jozef's en Picasso's
lente-aperitief

Driewerf hoera! De Koning Boudewijnstichting geeft ons opnieuw een - financieel - duwtje in de rug om onze Waterhoek op te smukken. Een ideaal moment om praktische afscheidingspanelen ineen te boksen om de feesttent begin juli mee op te vrolijken.

En daarvoor zijn we op
zaterdag 7 mei en zaterdag 14 mei
nog op zoek naar de handigheid van Jozefs en Picassos

Onze Jozefs spitsen zich op 7 mei om 10u toe op het timmerluik (voor de volwassenen). Samen knutselen, hameren, schroeven... we een 10-tal panelen ineen en voorzien die eveneens van een grondlaag.

Onze Picasso’s kliederen er op los tijdens het schilderluik (voor de kinderen). Alle Waterhoekvriendjes kunnen hun creativiteit helemaal laten uitleven op de panelen met mooie tekeningen.

De creatieve uitvalsbasis van dit avontuur?
Bij Gunther en Vicky
Wetstraat 229
We zorgen alvast voor de innerlijke mens met voldoende natjes en droogjes.

10 april 2011
Lente-aperitief
Covergroep Backtrack

Het wordt een goede gewoonte dat het weer zich aanpast aan onze activiteiten : zo was het zwoel zomerweer op de BBQ van Buurt in Actie en de Waterhoekfeesten, was er een sneeuwbui op het sinterklaasfeest...en was er nu ook prachtig lenteweer op het lente-aperitief.

Iets meer en iets jonger volk dan vorig jaar !? zorgde ervoor dat er meer werd gedronken (door de één al wat meer dan door de ander) en we door onze drankvoorraad heen zaten. Ook de hapjes waren weer dik in orde.

De fotobewijzen vind je hier terug

 
26 november 2010
Sinterklaasfeest + bedanking helpers
lente-aperitief

Op 26 november was de Sint te gast bij Gunter en Vicky in de Wetstraat. En sneeuwen dat het gedaan heeft.

De Sint had niet op het barre weer gerekend en was op zijn moccasins gekomen. Bij de zoektocht was hij dan ook vlug gevonden. Onder papraplubescherming werd hij tot bij de loods in de Wetstraat begeleid. Daar stond zijn troon al klaar.

Onder begeleiding van Juffrouw Jorissa van de Stedelijke basisschool Desselgem (én zus van Fred) werden diverse sinterklaasliedsjes gezongen. Ook de aankomende tieners van de bestuursleden ontsnapten hier niet aan en mochten hun beste zangtalenten bovenhalen. Alle 50 kinderen vertelden de Sint wat ze graag zouden krijgen op 6 december. Ze werden beloond met een volle zak snoep. Bij aankomst hadden ze al zitten smullen van klaaskoeken en chocomelk.

Ook de helpers van het zomerfeest werden in de bloemetjes gezet, met een primeur zelfs. De vrouwen kregen een bloemetje, de mannen 4 Waterhoekers: bond bier van 10° en bruin bier van maar liefst 12°. Op het gemak in de zetel te degusteren bij het haardvuur!

De foto's vindje hier.

We willen graag Vicky en Gunter danken voor de warme ontvangst en de puike organisatie

 
2 juli 2010
32 ste Waterhoekfeesten
Ronde van Vlaanderen

We kunnen de 32 ste editie van de Waterhoekfeesten in de annalen schrijven als een super-editie. Alles is vlotjes verlopen, massale opkomst (iedereen zag er weer mooi uit) en enkele nieuwe ontdekkingen.

Vrijdag 2 juli

Het begon met een bloedhete eerste dag. De vroege vogels bij de vinkenzetting hadden er nog geen last van. 129 vinkeniers gaven het beste van zichzelf, maar het was een deelnemer uit Roosdaal die met de eerste prijs ging lopen. Het gratis ontbijt achteraf was bij iedereen welkom.

Op de koffienamiddag was het anders geblazen, met maar liefst 38,5°C in de tent en geen zuchtje wind. Een 60-tal buurtbewoners trotseerden de tropische temperaturen om Steef Coorevits uit Desselgem aan het werk te zien. De koffie, taart en dreupels zorgden misschien niet direct voor afkoeling maar smaakten toch overheerlijk.

De mini-voetballers waren intussen ook gestart aan hun spannend toernooi. De scheidsrechter wist te vertellen dat het niveau van de ploegen elk jaar stijgt. 's Avonds waren er 50 bloemschiksters die van Fred een professionele uitleg kregen, terwijl de 'mannen' konden kaarten voor een bakske freezen... De tent werd om 03u. gesloten.

Zaterdag 3 juli

De mountainbiketocht klokte af op 250 deelnemers en werd volledig zwervuilvrij ingericht : spandoeken, bewegwijzering, herbruikbare bekers, versnaperingen zonder afval, ... stonden allemaal in het teken van minder afval. De toer is intussen een klassieker, waarbij alle deelnemers vol lof zijn over het parcours.

De kinderen kwamen met de kindertapuittram aan van Marcel. Mijnheertje Neus van Kip van Troje was een aangename verrassing die de 35 kinderen 2 uur sprakeloos wist te boeien. Een aanrader!

Piv Huvluv speelde voor een volle tent. 250-300 toeschouwers, van wie 129 met een tafelpakket, smaakten de show, die ruim 2,5 uur duurde. Het platendraaiertje, Eddy Merckx, Duitse vertalingen uit den Aldi,... ze passeerden allemaal de revue en bezorgden alle aanwezigen een aangename feel-good avond. Het aansluitende dansfeest duurde tot zo'n 05u30.

Zondag 4 juli.

Vroeg opstaan voor de Eucharistieviering die in het thema stond van het juiste Spoor.

De Barbecue verbrak met 544 eters een nieuw record. Wonder boven wonder, opnieuw met stralend weer en een licht briesje, waardoor het aangenaam vertoeven was op de weide én in de tent. Er was een goede spreiding (velen bleven wat extra aperitieven) zodat er geen files of wachtrijen waren en iedereen vlot kon bediend worden.

De namiddagambiance werd verder gezet met de spannende Bolling en het nieuwe 'Kraak de Code' waarin 10 teams zich heel competitief (lopen, zwoegen, zweten,...) inzetten om a.d.h.v. detailfoto's de juiste informatie bij elkaar te sprokkelen. Waar stond dat kapelletje nu ook al weer?

Tijd dan voor live muziek op de weide van boer Marlier. De covergroep Backtrack had een knal van een zangeres mee - Roos- die iedereen deed smelten, maar met vaste hand de orde op het podium bewaarde.

Intussen waren de winnaars van het minivoetbaltoernooi bekend : Het Molenpark. Verder werden Mattie (25 jaar 'dienst') en Erik (20 jaar 'dienst') gedecoreerd voor hun jarenlange inzet. Proficiat mannen!

Een fotoreportage van deze editie vind je hier.

De eerste prijs in de tombola was een fiets : de winnende nummers vind je hier.

 
4 juni 2010
Buurtfeest in Actie
Sinterklaas

Met 1.800 stemmen haalde De Waterhoek het buurtfeest binnen. Dankzij de firma Devanta in de Wterstraat, hadden we meteen ook een uitstekende locatie. Na wat onderhandelen met de organisatoren, mochten 208 volwassenen en 22 kinderen het evenement meemaken. Zo moest er geen 'selectie' gemaakt worden i.p.v. de toegestane 200 plaatsen

Het feest begon om 16u onder een stralende zon (28°C) met een live uitzending van Avondpost van Radio 2 met interviews en enkele acoustische sets. Toen de barbecue starrte van keurslager Curd uit Harelbeke (voormalig deelnemer van expeditie Robinson), begon ook Paul Michiels aan zijn set. En het mag gezegd : ondanks zijn 62 jaar ziet hij er nog uitstekend uit én heeft hij een fantastische stem. De barbecue zelf was overvloedig met 3 grote stukken vlees en frietjes uit een echt frietkraam.

Ambiance dan met de Cops :alsof Sting en The Police op enkele meters van je stonden. Allemaal gekende nummers met heel wat nostalgie voor velen onder ons.

Waar velen bang waren voor de Rodenbach-tap, bleek het in deze warme tijden een uitstekende gekoelde dorstlesser. Tegen 21 u zaten we dan ook al door de 9 vaten (van 20 L). gelukkig had de Waterhoek zelf ook nog 3 vaten pils, die door het bestuur (1) en enkele sponsorende buren eveneens gratis konden worden aangeboden.

Een fotoreportage van dit feest vind je op onze fotopagina (bijkomende foto's mogen steeds toegestuurd worden) of de fotospecial van de Krant van West-Vlaanderen

.

 

 
 
[contact: waterhoek@telenet .be]
[2010 Waterhoek Homepagina]