activiteiten

Dankzij de inzet van vele buren, vrienden,... tijdens de Waterhoekfeesten, slagen wij er elk jaar in, met de opbrengsten, activiteiten te organiseren voor de buren, zoals...

A. Feesten

De Waterhoekfeesten
De hoofdactiviteit is het jaarlijks feest tijdens het eerste weekend van juli. We streven er naar via de Waterhoek de buren samen te krijgen. Vandaar zijn er tal van activiteiten van kinder- tot seniorennamiddag (gezellige koffienamiddag), van mannenactiviteiten (o.a. bolling, kaartavond en vinkenzetting) en voor vrouwen (bloemschikworkshop). Er is een reuzegezellige barbecue voor het gezin op zondag met ruim 500 man aan tafel, die vooraf wordt gegaan door een stemmige en sfeervolle eucharistieviering waar meer dan 200 mensen aanwezig zijn. Voor sportievelingen is er een mountainbiketocht en het minivoetbaltoernooi.  De zondagavond sluiten we af met een covergroep. De activiteiten variëren jaarlijks. Zo zal er dit jaar een stand-up comedian optreden op zaterdagavond.

Sinterklaasfeestje
Elk jaar, ergens eind november, begin december, wordt de Waterhoek vereerd met hoog bezoek. Sinterklaas natuurlijk ! We verwelkomen de kinderen, kleinkinderen en hun vriendjes van de Waterhoek, zo’n 60-tal in totaal. Alle kinderen worden dan verwend met lekkers uit Zwarte Piet z’n zak. De mama’s, papa’s, oma’s, opa’s... kunnen ondertussen genieten van een dorstlessertje en een maagvullertje. Ook op die avond worden de helpers van het zomerweekend in de bloemetjes gezet.

Lente aperitief
De derde activiteit is de Lente aperitief, begin april in de toonzaal van garage Volvo. Buren, sponsors... worden er verwend met een drankje en kwalitatieve hapjes. Dat allemaal gratis. Een aanrader voor wie er nog niet bij was !

Ronde van Vlaanderen
In 2010 passeerde de Ronde van Vlaanderen langs de Waterhoek. Gezien Briek Schotte nog op de wijk heeft gewoond, konden we dit niet laten voorbijgaan. De dubbeldekkerbus van TVH werd gereserveerd en 20 bakken bier aangekocht. Via een eerste editie van de Waterhoekgazette werden alle buren uitgenodigd gratis enen (of meer) te komen drinken aan de bus.

Helpersfeest
De Waterhoekfeesten worden gedragen door een team van meer dan 50 vrijwilligers. Jaarlijks worden ze hiervoor in de bloemetjes gezet op het Sinterklaasfeestje. Maar er is ook al een heus helpersfeest geweest, waar alle vrijwilligers samen een skelle van de zeuge met frietjes verorberden.

 

B. Gemeenschapsvorming


Truffels voor 60-plussers
De volgende activiteit is het bejaardenbezoek tussen kerst en nieuwjaar, waarbij bestuursleden en oud-bestuursleden alle zestigplussers bezoeken. Ze krijgen een doos truffels aangeboden door de Waterhoek en kan er naar hartelust worden bijgepraat.

Ziekenbezoeken, geboortes, welkom aan nieuwe bewoners...
Daarnaast zijn er nog kleinere, maar heel belangrijke tekenen van gemeenschapsvorming. Bij een sterfgeval voorzien we telkens een bloemstukje vanwege de Waterhoek, ook gaan we graag op bezoek bij een geboorte, bij een langer verblijf in het ziekenhuis, verwelkoming nieuwe inwoners…

Lopende kerststal
Tijdens de kerstperiode is er een lopende kerststal waar alle beelden van het kersttafereel op verschillende plaatsen in de Waterhoek staan. Op kerstavond komen ze allemaal samen bij de kribbe. Enkel de drie Koningen verenigen de groep op 6 januari.

 

C.  Sport


Onder het motto “een gezonde geest in een gezond lichaam” organiseert de Waterhoek enkele sportieve activiteiten.

Mini-voetbalploeg. de Waterhoek heeft een eigen mini-voetbalploeg die deelneemt aan de 30-plussers competitie met uitvalsbasis in Anzegem. Meer info vind je hier.

Mini-voetbaltoernooi. tijdens de Waterhoekfeesten wordt op de “biljartgladde” weide van boer Marlier de Waterhoek-Waregem-Cars Volvo cup gehouden met maar liefst 16 gastploegen.

Mountainbiketocht. voor de sportieve fietser organiseren we de zaterdag van de Waterhoekfeesten een mountainbiketocht met lussen van 30 en 50 km. Er is ook een gezinsvriendelijke tocht voorzien. Met een volledig uitgepijlde omloop, een professionele afspuitinstallatie en een gratis boterham met “ooflake” bij aankomst.  

 

D. Inbedding in de gemeenschap


De Waterhoek tracht ook haar steentje bij te dragen aan het verenigingsleven van Groot-Waregem. Het is de bedoeling de banden met het politieke en economische gebeuren in Waregem te versterken en tot een vruchtbare samenwerking te komen.

Verder zullen we er alles aan doen om onze goede relatie met het stadsbestuur te onderhouden. De stad is sinds enkele jaren een onmisbare hulp geworden in de organisatie van ons feestweekend. Vooral op gebied van veiligheid, voorschriften en omkadering staat het stadsbestuur ons met raad en daad bij. Ook het systeem met feestcheques betekent een dankbare duw in de rug.

Daarnaast worden vaak projecten ingediend om aan de nodige externe financieringen te geraken. Eerder mocht de Waterhoek al tweemaal genieten van erkenning als 'Buiten Gewone Buurt' van de Koning Boudewijnstichting, evenals 'Dorp met Toekomst' van de Landelijke Gilden en werd ze laureaat als 'Buurt in actie' van Radio2, Focus/WTV en de Krant van West-Vlaanderen.

 

E.  Communicatie


Smoelenboek
Ter gelegendheid van het dertigste werkingsjaar werd een smoelenboek aangemaakt met portretten van de Waterhoek, waarbij de buren zich aan elkaar voorstelden. Aan de hand van een foto en een korte beschrijving maakten de bewoners kennis met alle buren.Dit initiatief werd erkend door ‘Dorp met Toekomst’ en de Koning Boudewijnstichting die de Waterhoek als ‘Buitengewone Buurt’ uitriep.

Website: www.waterhoek.be
De Waterhoek geniet de medewerking van enkele primussen op het vlak van website-ontwikkeling en is dan ook trots op zijn ultra-moderne, aantrekkelijke, functionele en volslanke web-site. Zowel de broodnodige weetjes voor de buurtbewoners als ludieke achtergrondinformatie komen op duidelijke en onderhoudende wijze aan bod. De buren kunnen er de geplande activiteiten volgen en foto’s van voorbije activiteiten bekijken. In het kielzog van onze website is er een heuse nieuwsbrief.

De Waterhoekgazette
Het nieuwste initiatief is ‘De Waterhoekgazette’ die enkele keren per jaar in de bus zal verschijnen. Er zijn intussen 3 edities achter de rug met een bundeling van foto’s van voorbije activiteiten, uitnodigingen, achtergrondinformatie, … Het is ook de bedoeling om bijvoorbeeld nieuwe inwoners voor te stellen, geboortes enz.

Infoborden
Langsheen de invalswegen staan professionele ‘Welkom op de Waterhoek’-borden waar ook de komende activiteiten worden op bekend gemaakt.

Kunst voor en door de Waterhoek
Dankzij het financiële duwtje in de rug van de Koning Boudewijnstichting kon in 2011 werk gemaakt worden van canvassen die onder handen worden genomen door de Jozef's en de Picasso's van onze wijk. Aankondigingsborden, de spoorwegtunnel, afscheidingswanden, kerststal, ... wie weet wat er allemaal onder handen kan genomen worden!

 

F.   Waterhoekwandeling


Een aanrader voor wie eens rustig wil genieten van een stukje natuur in een aangename omgeving. En dit toch niet zo ver van het centrum van Waregem. Voor meer info verwijzen we naar elders op de website.

 

 

 

 
 
 
[contact: waterhoek@telenet .be]
[2010 Waterhoek Homepagina]